Felii London

de Rocsi in Prajituri, 24 Oct 2012 | 12106 vizualizari

 

O reteta de prajitura absolut delicioasa a bucatarasei mele dragi Corina33.Daca stiam ca e asa buna sigur o pregateam cu mai mult timp inainte.Multumesc draga mea ...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 170 gr unt
  • 60 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • Topping:
  • 4 albusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 140 gr nuca macinata
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1/2 borcanel dulceata de piersici
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felii London:

Blatul:

Intr-un bol mixam untul cu zaharul foarte bine. Adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina in ploaie. O sa iese un aluat ceva mai consistent nu ca cel de pandispan. Ungem o tava rotunda ca pentru tarta cu unt si punem hartie de copt. Punem compozitia in ea si o intindem cu o spatula de silicon. Bagam blatul in cuptorul incins pentru 12-15 minute. 

Topping-ul:

Mixam albusurile pana devin o spuma densa. Incorporam zaharul pudra treptat, coaja rasa de portocala, iar la final nuca macinata. Dupa ce blatul a stat timpul mentionat mai sus il scoatem din cuptor. Il ungem cu dulceata de piersici , apoi punem topping-ul cu nuca si il intindem pe intreaga suprafata. Introducem prajitura iar la cuptor pana blatul este copt si topping-ul prinde o culoare aurie. O scoateti cand este gata la racorit si serviti.

Chiar va recomand aceasta reteta, mai ales daca va place nuca. Daca doriti sa o faceti in tava mai mare, dublati cantitatile de ingrediente.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Felii London" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem